HomeJedloNielen okroshka: lahodný recept na studenú polievku, ktorá vás toto leto ochladí

Nielen okroshka: lahodný recept na studenú polievku, ktorá vás toto leto ochladí

Je nepravdepodobné, že by niekto z nás pociťoval túžbu zjesť niečo ťažké a horúce, keď za oknom praží slnko..

Preto v lete veľa ľudí uprednostňuje starú dobrú okroshku.Ak vás už toto jedlo omrzelo, dajte na radu odborníka z publikácie siete BelNovosti, uvarte Julii Arkhipovu a pripravte španielske gazpacho – najlepšiu možnosť obeda na horúce letné dni..

Ak to chcete urobiť, budete musieť ísť do obchodu s nasledujúcim zoznamom produktov:

  • 1 kg paradajok.
  • 1 uhorka (veľká).
  • 2 papriky (použite červenú a zelenú).
  • 1/3 šálky čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy.
  • 1 červená cibuľa (malá).
  • 1 strúčik cesnaku.
  • 1 lyžica jablčného octu.
  • 1/4 šálky olivového oleja.
  • 1/4 lyžičky soli.
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia.
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky.
  • Neznepokojujte sa tým, že zoznam ingrediencií vyzerá celkom pôsobivo – proces varenia vám nezaberie viac ako pol hodiny.

    Paradajky najskôr zbavte šupky – pre uľahčenie na nich urobte zárezy v tvare kríža a vložte ich na 30 sekúnd do vriacej vody.Potom ich preneste do ľadovej vody – po takýchto manipuláciách sa budete môcť ľahko zbaviť pokožky.

    Paradajky nakrájame na kúsky, uhorku ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.Urobte to isté s paprikou a nakrájajte cibuľu a cesnak.

    Teraz rozmixujte všetku nakrájanú zeleninu s octom, olivovým olejom, soľou, korením, pomarančovou šťavou a bazalkou v mixéri do hladka.

    Zostáva len naliať polievku do veľkej misy a umiestniť ju do chladničky, kde vychladne.Pred podávaním jedlo ochutnajte a ak to považujete za potrebné, pridajte ešte soľ alebo korenie.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Zo zúfalej horúčavy nás autor článku presmeroval k výbornému receptu na osviežujúcu polievku. Avšak nájsť v obchode 1 kg paradajok a 1/4 šálky čerstvej bazalky v letný deň môže byť úloha hodná Herkula. Možno by bolo užitočné ponúknuť aj alternatívy s ľahšie dostupnými surovinami pre nás, čo žijeme mimo mesta.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?