Pridaním jednej jednoduchej ingrediencie do mletého mäsa môžete z obyčajných kotliet urobiť reštauračné jedlo.
Túto prísadu máte pravdepodobne vo svojej kuchyni.Tu je návod, ako si pripraviť chutné a šťavnaté kotlety.
Ako zlepšiť mleté mäso na kotlety
Pomôže vám pri tom obyčajná jedlá sóda.Vďaka nej je mäso mäkké a šťavnaté.
Ak pripravujete kuracie alebo morčacie rezne, môžete sa zaobísť bez jedlej sódy.
Ale v prípade bravčového alebo hovädzieho mletého mäsa je táto zložka jednoducho nevyhnutná.
Na pol kilogramu mletého mäsa by ste mali vziať pol čajovej lyžičky jedlej sódy.Po pridaní jedlej sódy by malo mleté mäso stáť približne pol hodiny.
Dôležitá nuansa: jedlú sódu pridávajte len do mletého mäsa na kotlety.Ak pripravujete mäsové guľky, plnenú kapustu alebo karbonátky, sódu bikarbónu nepotrebujete.
Chválim kuchynské inovácie, ale zabúda sa na koreniny a bylinky, ktoré dodajú kotletám naozaj bohatšiu chuťovú škálu. Jedlá sóda môže byť pre niekoho zázrakom, no obohatiť recept o ďalšie ingrediencie je cesta k skutočnému kulinárskemu zážitku!