Vyprážané tortilly plnené mletým mäsom, zeleninou a syrom čedar sú skvelou voľbou pre milovníkov chutných a sýtych jedál inšpirovaných mexickou kuchyňou.Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to – tento recept vám zaručene prinesie spokojných stravníkov a prázdne taniere!
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Hlboko vyprážané tortilly plnené mletým mäsom, zeleninou a syrom čedar
Čo budeme potrebovať:
Zmes mletého mäsa:
Ostatné: – Kuracie mäso: 1:
Ako postupovať:
1.Do panvice s rozohriatym olejom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a na strednom ohni ho opečte dozlatista.Potom do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a spoločne ju orestujte.Ochutíme sušeným oreganom a mletou červenou paprikou – dobre premiešame.
2.Potom vložte mleté mäso do panvice a na miernom ohni ho opečte dozlatista.Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a kečupom – dôkladne premiešame a po opečení preložíme do misky.
3.Na ďalšiu panvicu s jemne rozpusteným maslom pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať s kôprom, ktorú zalejeme rozšľahaným vajcom ochuteným čiernym mletým korením a soľou – jemne premiešame a položíme tortillu.Jemne pritlačte a opečte z oboch strán dozlatista.
4.Jednu polovicu tortilly posypte strúhaným syrom čedar, rozložte opečené mleté mäso a opäť posypte strúhaným syrom čedar.Jemne pritlačte, potom spojte a smažte pod pokrievkou 1 minútu do chrumkava.(Postup zopakujte aj pri druhej tortille).
5.Po usmažení ich prekrojte na polovicu a podávajte so salsou a skvelou chuťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Aha, takže jednoduchá príprava a výsledok, ktorý zaručene spokojných stravníkov. Asi budú všetci v kuchyni len slintat nad tým, ako toto geniálne jedlo vzniká.