HomeJedloPrečo nože nemôžu rozbíjať vajcia: niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti

Prečo nože nemôžu rozbíjať vajcia: niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti

Skúsení kuchári dodržiavajú prísne pravidlá pri manipulácii s vajíčkami, aby eliminovali nepríjemné prekvapenia na tanieri.

Ak chcete, aby vaša omeleta alebo miešané vajíčka dopadli dokonale a bez cudzích ‚inklúzií‘, vypočujte si rady odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej.

V tomto článku sa budeme venovať jednému z kľúčových aspektov vaječných jedál – správnemu spôsobu rozbíjania vajec.

Prečo by ste nikdy nemali rozbíjať vajcia nožom

Profesionálni kuchári si nikdy nedovolia použiť na rozbíjanie nôž, vidličku alebo ostrú hranu taniera či panvice.

Celá pointa spočíva v tom, že priamy úder o ostrý povrch spôsobí, že v škrupine vznikne obrovská trhlina a poškodí sa ochranná vrstva.

V nádobe s rozbitými vajíčkami skončia kúsky škrupiny alebo drobné úlomky – určite ich pocítite, ako vám chrumkajú na zuboch, keď sa pustíte do jedla.

Preto je pre personál reštaurácie, ktorý si váži svoju povesť, prísne zakázané rozbíjať vajcia týmto spôsobom.

Ako správne rozbiť vajce

Kulinárski profesionáli rozbijú vajce úderom o rovnú plochu stola.

Týmto spôsobom dosiahnu dokonalé rozbitie v strede škrupiny, ktorú môžu rukami opatrne a bez námahy rozbiť.

V dôsledku toho sa do pokrmu nedostanú ani tie najmenšie čiastočky škrupiny a pokrm je dokonalý.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře