Existuje veľké množstvo tipov a odporúčaní týkajúcich sa prípravy šťavnatých rezňov..
Niekedy si môžu aj protirečiť, čo gazdinkám len komplikuje život..
Preto stojí za to pripomenúť si tri najdôležitejšie triky ideálneho mletého rezňa, hovorí kuchárka Julia Arkhipova z nášho magazínu.
čo sú zač?
Nevarte len s jedným druhom mäsa
Aj keď chcete urobiť kuracie alebo hovädzie rezne, stále stojí za to pridať nejaké bravčové mäso.To nielenže dodá šťavnatosť, ale aj chuť jedla bude bohatšia a živšia.
Nešetrite cibuľou
Na kilogram mäsa musíte vziať aspoň dve stredne veľké cibule, aby ste dodali šťavnatosť.Môžu byť strúhané, vyprážané alebo vložené do mlynčeka na mäso.
Cibule by ste sa však rozhodne nemali vzdať.
Kúsok masla
Ak použijete toto tajomstvo, kotlety budú vždy štandardom šťavnatosti.Budete musieť vziať kúsok masla, zmraziť ho, nakrájať na strúhadle a rovnomerne rozložiť v mletom mäse.
Kritizovať odpovede tejto kuchárky by bolo nespravodlivé, no zároveň je dôležité zdôrazniť, že pridanie bravčového mäsa môže byť problematické pre tých, ktorí preferujú vegetariánsku stravu. Pre tých by bolo vhodné ponúknuť alternatívy, ako dosiahnuť šťavnatosť rezňov bez použitia bravčového mäsa.