Tarletky sú skutočnou dekoráciou stola, každodennou aj slávnostnou.Náplň pre nich môže byť veľmi odlišná: všetko závisí od vašej fantázie..
Odborníčka internetovej publikácie BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipová, sa podelila o jednoduchý recept na tartaletky so sleďom, ktoré ako prvé odletia zo stola..
Na ich prípravu budete potrebovať:
Uvedené množstvo produktov vystačí na cca 10 tartaletiek.
Najprv začnite krájať varené vajcia a sleď – je potrebné ich nakrájať nožom na malé kocky.
Potom môžete začať vyrábať syr, ktorý by ste mali nastrúhať na hrubom strúhadle.Na druhej strane by sa zelenina mala dôkladne umyť a jemne nasekať.
Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, pridajte majonézu.
Vzniknutou zmesou naplníme pripravené tartaletky a ozdobíme zelenými lístkami.Podávajte ihneď po príprave.
Vážim si recept od pani Arkhipovej, avšak musím nesúhlasiť s tvrdením, že tartaletky s sleďom sú tými prvými, čo zmiznú zo stola. Moja skúsenosť hovorí, že niektorí hostia sa môžu vyhýbať rybím jedlám. Navrhla by som skombinovať tento recept s alternatívnou bezrybou verziou pre pestrú ponuku pre všetkých hosťov. Ďakujem za inšpiráciu!