Huby možno ľahko považovať za jednu z najkrajších potravín pre ich vôňu a chuť..
Ale nie každý kuchár dokáže odomknúť potenciál húb..
Preto niektorí ľudia skončia s nevýrazným produktom, hovorí kuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia.
Aké kulinárske triky by ste mali použiť?
Soľou nešetrite
Nie všetky ženy v domácnosti vedia, že je dôležité huby správne soliť.Ak pridáte príliš málo soli, môžu byť úplne bez chuti.
Soľ však pomáha rozvíjať ich potenciál.
Karafiát
Tento trik však úspešne používajú profesionálni kuchári, ktorých jedlá z húb vždy dopadnú vynikajúco.Ako sa ukázalo, počas tepelnej úpravy stačí pridať malé množstvo klinčekov.
Hubové jedlo tak bude nielen chutnejšie, ale odstráni sa aj prípadná horká pachuť.
Muškátový oriešok
Ak chcete, aby každý bol potešený vašimi kulinárskymi schopnosťami, pridajte počas vyprážania húb štipku muškátového orieška.
To jednoducho transformuje huby.
Aha, takže preto mi vždy chýbala tá výrazná chuť vo vašich jedlách, keďže zabúdate na muškátový oriešok. Dúfam, že sa to naučíte skôr, ako následne zahodíte kvôli tomu celý výsledok.