HomeJedloPäť typických chýb, ktoré ničia chuť vyprážaných knedlí

Päť typických chýb, ktoré ničia chuť vyprážaných knedlí

Mnohí gurmáni sa sťažujú: nevedia vyprážať knedle tak, aby boli chutné..

Jedlo je buď bez chuti, nedostatočne šťavnaté, niekedy príliš mäkké, niekedy prepečené, niekedy vo vnútri surové..

S čím to súvisí? Julia Arkhipova, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, pripúšťa, že problém možno vysvetliť nízkou kvalitou polotovaru.

Špecialista zároveň zdôrazňuje: vo väčšine prípadov nie je problém v samotnom produkte, ale v chybách, ktoré urobil neskúsený kuchár.

Aké chyby vám teda bránia v tom, aby ste získali skutočne chutné vyprážané knedle?

Rozmrazovanie

Mnoho ľudí rozmrazuje knedle vopred.Balík s polotovarom vybratým z mrazničky leží na doske 30 minút alebo dokonca hodinu.

To je veľmi zlé, pretože dlhé rozmrazovanie je spojené so silným zmäkčením knedlí: prilepia sa na panvicu.Okrem toho môže jedlo stratiť svoju celistvosť, šťavnatosť a jasnú chuť.

Ak stále chcete knedle rozmraziť, potom vedzte: maximálne prípustné trvanie procesu je 15 minút.

Silný oheň

Túžba rýchlo vyprážať knedle je pochopiteľná.A napriek tomu by ste nemali robiť oheň na maximum.

Je totiž veľké riziko, že sa knedle zvonku pripália.V tomto prípade zostane náplň surová.

Knedle smažte na strednom ohni!

Studená panvica

Mrazené halušky nedávajte do studenej panvice.Tento prístup môže viesť k prilepeniu jedla na riad.

Olej by mal byť dobre zahriaty (ale nie príliš horúci).

Pomocou veka

Pri vyprážaní halušiek panvicu nezakrývame pokrievkou.

Ak toto odporúčanie ignorujete, vytvorí sa kondenzát, ktorý zanechá pokrm bez chutnej chrumkavej kôrky.

Často miešajte

Neustále otáčanie knedlí počas vyprážania môže viesť k podobnému výsledku.

Chcete, aby bol povrch misky zlatistý? Menej často používajte špachtľu!

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře