HomeJedloPäť typických chýb, ktoré ničia chuť vyprážaných knedlí

Päť typických chýb, ktoré ničia chuť vyprážaných knedlí

Mnohí gurmáni sa sťažujú: nevedia vyprážať knedle tak, aby boli chutné..

Jedlo je buď bez chuti, nedostatočne šťavnaté, niekedy príliš mäkké, niekedy prepečené, niekedy vo vnútri surové..

S čím to súvisí? Julia Arkhipova, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, pripúšťa, že problém možno vysvetliť nízkou kvalitou polotovaru.

Špecialista zároveň zdôrazňuje: vo väčšine prípadov nie je problém v samotnom produkte, ale v chybách, ktoré urobil neskúsený kuchár.

Aké chyby vám teda bránia v tom, aby ste získali skutočne chutné vyprážané knedle?

Rozmrazovanie

Mnoho ľudí rozmrazuje knedle vopred.Balík s polotovarom vybratým z mrazničky leží na doske 30 minút alebo dokonca hodinu.

To je veľmi zlé, pretože dlhé rozmrazovanie je spojené so silným zmäkčením knedlí: prilepia sa na panvicu.Okrem toho môže jedlo stratiť svoju celistvosť, šťavnatosť a jasnú chuť.

Ak stále chcete knedle rozmraziť, potom vedzte: maximálne prípustné trvanie procesu je 15 minút.

Silný oheň

Túžba rýchlo vyprážať knedle je pochopiteľná.A napriek tomu by ste nemali robiť oheň na maximum.

Je totiž veľké riziko, že sa knedle zvonku pripália.V tomto prípade zostane náplň surová.

Knedle smažte na strednom ohni!

Studená panvica

Mrazené halušky nedávajte do studenej panvice.Tento prístup môže viesť k prilepeniu jedla na riad.

Olej by mal byť dobre zahriaty (ale nie príliš horúci).

Pomocou veka

Pri vyprážaní halušiek panvicu nezakrývame pokrievkou.

Ak toto odporúčanie ignorujete, vytvorí sa kondenzát, ktorý zanechá pokrm bez chutnej chrumkavej kôrky.

Často miešajte

Neustále otáčanie knedlí počas vyprážania môže viesť k podobnému výsledku.

Chcete, aby bol povrch misky zlatistý? Menej často používajte špachtľu!

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Aha, skvelé články ako vždy! Ale nezdá sa vám, že kritizovať neskúsených kuchárov a zároveň hovoriť o nízkej kvalite polotovarov je trochu protichodné? Možno by bolo užitočné navrhnúť aj nejaké konkrétne zlepšenia namiesto len kritiky.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?