Po zbere paradajok môže letný obyvateľ očakávať veľké sklamanie..
Je možné, že kvalita ovocia bude veľmi nízka..
To sa často stáva: zelenina vyzerá navonok celkom normálne, ale vo vnútri je príliš tvrdá a bez chuti.
Niekedy sú biele žily také veľké a tvrdé, že paradajky sú jednoducho nevhodné na konzumáciu.
Z akého dôvodu mohol letný obyvateľ dostať takú nekvalitnú úrodu?
Možno je to spôsobené vážnymi chybami, ktoré sa urobili aj vo fáze pestovania záhradných plodín.
Nesprávne používanie hnojív
Podľa odborníčky nášho magazínu, agronómky a krajinnej dizajnérky Anastasie Kovrizhnykh, by sa v paradajkách mohli objaviť obrovské biele žilky v dôsledku nedostatku rovnováhy dôležitých mikroelementov.
Možno, že záhradník zašiel príliš ďaleko s dusíkatými hnojivami.
Je možné, že majiteľ letnej chaty zriedka aplikoval draselné hnojivá alebo trpel nedostatkom vápnika.
Neexistovala žiadna ochrana pred chorobami
Stred paradajok by mohol byť nepožívateľný kvôli takej nebezpečnej chorobe, akou je stolbur (iný názov je fytoplazmóza).
Na ochranu kríkov paradajok pred touto chorobou musel letný obyvateľ bojovať proti škodcom a včas odstrániť burinu.
Keď sa objavili infikované kríky, museli byť okamžite vytiahnuté a spálené.
Článok je veľmi poučný, určite ho budem zdieľať s priateľmi. Avšak podľa mňa sa mohol autor viac zamerať aj na možnosti preventívneho boja proti chorobám rastlín v záhrade, aby sa neopakovali takéto sklamané úrody.