Mnohí chodia na grilovanie s klasickou sadou omáčok – majonézou a kečupom..
Toto sú, samozrejme, osvedčené možnosti, ale nie je v nich žiadna chuť..
Odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia, kuchárka Julia Arkhipova, je presvedčená, že akákoľvek omáčka z obchodu prehrá s domácou omáčkou.
Ako pripraviť barbecue omáčku na kebab?
Zoznam produktov
– neúplný pohár kečupu (s najprirodzenejším zložením);
– 300 mililitrov vody;
– kúsok masla (od 50 do 70 gramov);
– tri cibule;
– päť strúčikov cesnaku;
– pár lyžíc tekutého medu;
– štyri polievkové lyžice citrónovej šťavy;
– trochu koriandra, soli a korenia.
Príprava
Najprv na panvicu pridajte olej.Keď sa roztopí, musíte pridať nakrájanú cibuľu.Zeleninu treba nakrájať na menšie kúsky.
Keď sa stane priehľadným, pridajte kečup.Počkáme pár minút a pridáme vodu.Pridáme aj citrónovú šťavu a med a počkáme 10 minút.
Potom pridajte nasekaný koriandr a cesnak, varte do požadovanej konzistencie.
Ako nadšená amatérka varenia, nedá sa s vami nesúhlasiť, že domáca omáčka má čaro samo o sebe. Avšak, čierno-biela myseľ tradičných omáčok vôbec nie je toľko obmedzujúca, ak si ju dokážeme správne ohýbať. Možno by bolo zaujímavé skombinovať tradičnú majonézu a kečup s vašou BBQ omáčkou pre ešte plnší chuťový zážitok. Čo poviete na túto inováciu?