Hľadáte nejakú chutnú nepečenú dobrotu k víkendovej káve? V tom prípade je tento recept určený práve pre vás! Dnes si spolu pripravíme luxusnú piškótovú roládu s ľahko krémovým piškótovým základom.Vďaka priloženému fotografickému receptu a video návodu je príprava tejto nepečenej dobroty veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.
Už sa vám začínajú zbiehať slinky? Tak si nasaďte kuchársku čiapku, chopte sa kuchynského náčinia a poďme spoločne pripraviť túto luxusnú piškótovú roládu!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.
Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento malinový koláč!
Vynikajúci recept na piškótový závitok s krémom:
Čo budeme potrebovať:
Ako postupovať:
1) Začnite namáčaním sušienok do prevarenej kávy.Potom ich poukladajte na kúsok potravinovej fólie.Umiestnite ich na 30 minút do chladničky.
2) Na miernom ohni začnite variť puding klasickým spôsobom.
3) Do vychladnutého krému pridáme mascarpone a dôkladne premiešame.
4) Vzniknutý krém natrieme na piškóty a uhladíme.
5) Pomocou fólie začneme náš dezert stáčať.
6) Teraz vložte roládu na 1 hodinu do chladničky, kde pekne stuhne.
7) Nakoniec ju ozdobte kakaom.
Tento recept na piškótovú roládu znie síce lákavo, ale zdá sa mi, že kombinácia krému a piškót môže byť príliš sladká. Možno by bolo lepšie zvýrazniť kontrast v chuti s niečím kyslejším alebo osviežujúcim, aby dezert nebol príliš jednotvárny.