Kŕmiť deti mrkvou nie je taká ľahká úloha, takže ženy v domácnosti musia podvádzať a pridávať zeleninu do rezňov, šalátov a iných pochutín..
Môžete upiecť niečo s mrkvou, ale je lepšie pripraviť šťavu, ktorú budú deti radi piť..
Odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako na to.
V tomto prípade si zelenina zachová všetky svoje prospešné vlastnosti a vitamíny.
Je tiež potrebné pripomenúť, že niektoré vitamíny sa lepšie vstrebávajú, ak sa konzumujú s tukom – to je presne ten prípad.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Najlepšie je odšťaviť mladú mrkvu sýtej farby.
2.Je potrebné ho umyť a odstrániť hornú časť so zvyškami vrchov a potom nakrájať na tyčinky.
3.Ďalej zapnite odšťavovač a získajte šťavu.Pridajte k tomu smotanu a získate zdravý a chutný produkt.
Ak nemáte odšťavovač, môžete mrkvu nastrúhať na jemnom strúhadle a potom vytlačiť dužinu pomocou gázy.
Čo sa týka cukru, ten síce šťavu neozdraví, no na chuti určite nepokazí.Dobrú chuť!