Unavený z hnedých? Všimnite si druhú zemiakovú misku..
Hovoríme o koláči, ktorý sa vyznačuje jasnou chuťou, šťavnatosťou a sýtosťou..
Pri príprave tohto jedla nie je nič zložité.A nebudete musieť strácať veľa času.
V tomto prípade získate skutočné kulinárske majstrovské dielo, ktoré svojou chuťou nie je v žiadnom prípade horšie ako zemiakové placky.
O recept na zaujímavé jedlo sa podelila Julia Arkhipová, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Recept na zemiakový koláč
Najprv musíte pripraviť náplň.Existuje veľa rôznych možností, ale k zemiakom sa najlepšie hodia huby.
Nakrájajte šampiňóny a opečte ich na panvici spolu s nakrájanou cibuľou.
Ďalej nastrúhame pol kila ošúpaných zemiakov, do vzniknutej hmoty pridáme trochu soli a korenia, pridáme trochu byliniek a 3 surové vajcia.Celý obsah nádoby dobre premiešajte.
Potom vložte polovicu výslednej zemiakovo-vaječnej zmesi do predhriatej panvice.
Medzivrstvou sú predtým zahriate šampiňóny s cibuľou.Vrchná vrstva je druhá polovica zemiakového cesta.
Panvicu prikryte pokrievkou, znížte teplotu a počkajte tretinu hodiny.
Potom odstráňte veko, otočte koláč, vráťte veko na miesto a varte misku ďalšiu štvrťhodinu.
Výsledkom bude naozaj mňamka, ktorá poteší snáď každého milovníka palaciniek.
Predtým bolo gurmánom povedané, čo pridať pri vyprážaní rýb, aby jedlo získalo chrumkavú zlatú kôrku.
Ahoj, skvelý recept! No ja sa neviem zbaviť myšlienky, že zemiakové placky majú jedinečnú chuť a nostalgiu. Možno by bolo zaujímavé skúsiť kombinovať tieto dva jedlá spolu, vytvoriť niečo úplne nové a nečakané. Čo si myslíte, Julia?