Občas sa niektorí ľudia musia vyrovnať s mimoriadne nepríjemnou situáciou: potraviny v chladničke sa kazia neuveriteľnou rýchlosťou.
Mnohí ľudia začnú pochybovať o prevádzkyschopnosti svojich spotrebičov, ale vo väčšine prípadov to nie je príčinou.
Faktom je, že niekedy porušujeme podmienky skladovania potravín a ani si to nevšimneme, hovorí odborníčka na kulinárske otázky nášho časopisu kuchárka Julia Archipova.
O akých tajomstvách sa oplatí vedieť
Čistota
Aby potraviny v chladničke vydržali čo najdlhšie čerstvé, je nevyhnutné udržiavať ju v čistote.Kvalitné umývanie aspoň raz týždenne.
Možno použiť ocot alebo jedlú sódu.
Teplota
Aby ste zabezpečili správne podmienky skladovania, musíte presne vedieť, akú teplotu máte v chladničke.Optimálne by mala byť aspoň štyri stupne.
Tým sa zníži pravdepodobnosť aktívneho množenia baktérií.
Plniteľnosť
‚Upchaté‘ chladničky nemajú dobrý výkon, pretože nedokážu zabezpečiť potravinám správnu výmenu vzduchu.
Preto sa oplatí vkladať potraviny v obmedzenom množstve.
Konečne niekto otvoril oči! Skladovanie potravín je naozaj umenie, a ak sa to neurobí správne, môže to mať katastrofálne následky. Ďakujem za užitočné rady.