Pomocou tohto receptu môžete makrelu variť ako hlavné teplé jedlo alebo ju podávať ako súčasť predjedla alebo šalátu..
Podľa šéfkuchárky Julie Arkhipovej, expertky na publikáciu siete BelNovosti, sa ukázalo, že ryba má lahodnú chuť, je jemná a neuveriteľne aromatická..
Ingrediencie pre 2-3 jatočné telá sú nasledovné:
Pred varením je potrebné ryby očistiť a vypitvať, odstrániť chvost, hlavu a plutvy.
Potom by ste mali korpus osoliť a okoreniť zo všetkých strán, pričom osobitnú pozornosť venujte jeho vnútrajšku.
Potom musíte ryby namazať horčicou zo všetkých strán.Horčica dáva jedlu zvláštne čaro.Ak chcete, pridajte do každej ryby plátok citróna.
Ďalej vložte rybu do pekáča a prikryte alobalom.
Rybu pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 20 minút.Potom musíte odstrániť fóliu a pečiť rybu ďalších 5-7 minút – tentoraz stačí na to, aby ryba získala zlatú kôrku.
Vďaka použitiu horčice je makrela veľmi jemná, aromatická a chutná s pikantným nádychom.
Neskutočne vďačná za tento recept! No nemohla by ste vysvetliť viac detailov o výbere správnej makrely? Možno by ste mohli pridať nejaké tipy na to, ako rozoznať čerstvú rybu od iných?