Mnoho ľudí vie, že pohánka je veľmi zdravý potravinový produkt..
Existuje však významná výhrada.Ak ho použijete s niektorými inými potravinami, môžete vážne poškodiť svoje telo..
Julia Arkhipova, expertka publikácie siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, hovorila presne o tom, s ktorými výrobkami by sa pohánka nemala kombinovať pre jej vlastné dobro.
čaj
Podľa špecialistu tento horúci nápoj obsahuje triesloviny, ktoré výrazne znižujú schopnosť plne absorbovať vitamíny a mikroelementy z pohánky.
A železo sa prakticky vôbec neabsorbuje.
Preto sa odporúča piť čaj 30-40 minút po jedle.
Cheremsha
Oba produkty sú navzájom antagonistami.To znamená, že vlastnosti jedného môžu znížiť schopnosť asimilovať druhého.
Okrem toho, že nie všetky prvky sú absorbované, takáto kombinácia je plná žalúdočných ťažkostí.
Mlieko
Určite mnohí milujú túto kombináciu, hovoria, aké je to chutné, pohánka s mliekom.
Je však potrebné pripomenúť, že výrobky obsahujú látky, ktorých interakcia môže poškodiť telo.
V pohánke je to kyselina fytová, v mlieku laktóza.Ich „stretnutie“ vo vašom tele môže viesť k žalúdočnej nevoľnosti.
Vajcia
Neodporúča sa jesť pohánku s vajíčkami, najmä tým ľuďom, ktorí majú problémy s gastrointestinálnym traktom, zápalom žalúdka atď.
Faktom je, že oba tieto produkty pre túto kategóriu občanov môžu zhoršiť ich zdravotný stav, pretože sú mimoriadne ťažko stráviteľné.
Dobrý článok, ale osobne sa domnievam, že obmedzovať možnosti kombinácie pohánky s inými potravinami môže byť príliš striktné. Avšak, uvedené argumenty o prípadných problémoch s absorpciou vitamínov a ťažkostiami pri trávení sú určite dôvodom na zamyslenie sa.