Lenivý veterník na plechu je dokonalým dôkazom, že aj tradičné a zdanlivo zložité dezerty môžu byť pripravené ľahko a rýchlo.Tento recept vás pozýva do sveta lahodných chutí s minimálnou námahou.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:.
Náplň:.
Voliteľné:.
Na vrch:.
Ako budeme postupovať:
1) Odpaľované cesto: Vo vode rozpustíme margarín, pridáme múku a varíme do hustej kašovitej hmoty.Po vychladnutí postupne pridáme vajcia a vytvoríme krémovú hmotu.
2) Pečenie cesta: Hmotu rozdelíme na dve polovice a rozotrieme na papieri na pečenie na plechu.Pečieme pri 200 ° C po dobu 30 minút.
3) Príprava krému: Rozpustíme cukor, zalejeme mliekom a pridáme rozmiešané pudingové prášky.Po vychladnutí vmiešame zmäknuté maslo.
4) Zostavenie veterníka: Na jeden plát cesta natrieme krém, prikryjeme druhým plátom a na vrch aplikujeme polevu.
Náš tip
Buchta svoní kávy a krémom z kyslej smotany.
Záver
S týmto receptom na lenivý veterník na plechu získate nielen vynikajúci dezert, ale aj dôkaz, že pečenie nemusí byť vždy časovo náročné.Užite si radosť z pečenia a chutenia veterníkov bez zbytočného stresu a komplikácií.
Článok neposkytuje dostatočné množstvo ilustračných obrázkov či príkladov na lepšie pochopenie procesu prípravy lenivého veterníka. Viac vizuálneho materiálu by určite podporilo jeho výučný a inštruktážny charakter.