Aby sa zemiakové placky mohli hrdo podávať na stôl, musia mať krásnu farbu..
Výsledok nie je vždy taký dokonalý..
Preto stojí za to vedieť o tajomstvách, ktoré vám umožnia pripraviť jedlo s veľkolepou farbou, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Aké triky by ste mali vedieť?
Použite svoj luk správne
Je známe, že táto zložka je schopná chrániť zemiakové placky pred stmavnutím, ale musí sa používať správne.Za týmto účelom zelenina prechádza cez mlynček na mäso a okamžite sa zmieša s nakrájanými zemiakmi.
V tomto prípade bude farba určite veľkolepá.
kyslá smotana
Tento trik používa veľa kuchárov, ktorým sa podarí naservírovať krásne dozlatista zemiakové placky.Do prípravku stačí pridať pár malých lyžíc kyslej smotany.
Citróny
Na zachovanie veľkolepej farby misky postačí malé množstvo citrónovej šťavy.Nie je potrebné sa obávať vzhľadu kyslosti: nebude tam žiadny náznak chuti.
Neváhaj
Čím dlhšie sú zemiakové placky v kuchyni, tým je väčšia šanca, že zemiaky stmavnú.Preto sa snažte jedlo pripraviť hneď.
Nie vždy musí byť kyslá smotana ideálnym riešením pre nádherne sfarbené zemiakové placky. Možno by bolo zaujímavé skúsiť aj iné alternatívy, aby sa jedlo obohatilo o nové chute a farby. Predtým, ako definitívne odložíme kyslú smotanu, mohli by sme ju kombinovať s inými prísadami a vytvoriť tak ešte originálnejšie jedlo.