HomeReceptyRecept na čerešňový koláč s brusnicami a mandľami od nášho milého čitateľa!

Recept na čerešňový koláč s brusnicami a mandľami od nášho milého čitateľa!

Dnešný recept na vynikajúci čerešňový koláč s mandľami sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárkaod našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme.O svoj obľúbený recept sa s nami môžete podeliť aj v tejto skupine.Stačí pridať peknú fotografiu so surovinami a postupom.Tento recept zaradíme do nášho časopisu receptov.Môžete sa tiež s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes na obed alebo aké pohostenie pripravujete na narodeninovú oslavu.

Teraz sa však vráťme k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Je to skvelé pohostenie pre každú návštevu.

Oslovil vás tento dezert? Potom si tento čerešňový koláč s krupicovou kašou pripravme spoločne!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Vynikajúci recept na čerešňový koláč so smotanou:

Čo budeme potrebovať

cesto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu.
  • 1 vajce.
  • 125 ml oleja.
  • 100 g cukru.
  • štipka soli.
  • 400 g polohrubej múky.
  • 1 prášok do pečiva.
  • na zdobenie:

  • 750 g čerešní.
  • 50 g mandľových vločiek.
  • na mrveničku:

  • 100 g masla.
  • 100 g cukru.
  • 1 dodávka.cukru.
  • 200 g hladkej múky.
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.
  • 1 žĺtok.
  • Ako postupovať:

    1) Začnite tým, že tvaroh vložíte do sitka vystlaného čistou utierkou.Nechajte ho odkvapkať a dôkladne vyžmýkajte tekutinu.Potom vložte tvaroh, olej, cukor a soľ do misy a dôkladne premiešajte.

    2) Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne vymiesime.Potom z cesta vytvoríme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

    3) Predhrejte rúru na 200 stupňov.Čerešne umyjeme, zbavíme kôstok a vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok rýchlo vymiešame na kašu.

    4) Cesto položíme na vymastený plech a rozvaľkáme ho.Rovnomerne ho posypeme čerešňami, grankom a tiež mandľovými lupienkami.

    5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře