Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že cuketa a cuketa sú tá istá zelenina s rôznymi názvami..
Je pravda, že prvý aj druhý v skutočnosti predstavujú zeleninu.Ale nie sú to isté – sú odlišné..
Čo je cuketa? Rôzne tekvice.Spravidla je navonok monochromatický, to znamená bez pruhov alebo škvŕn.
A cuketa je talianska variácia cukety.Jeho šupka je tmavozelená, niekedy (a často) s pruhmi.
V porovnaní s cuketou je chuť cukety jemnejšia a jemnejšia, zatiaľ čo tá prvá je chrumkavejšia a pružnejšia.
Kým cuketa môže byť sladká alebo jemne horká, cuketa je v tomto smere vždy „neutrálna“ a čerstvá.
Spoločné majú to, že obsahujú málo kalórií – iba 16 kcal na sto gramov.
Cuketa obsahuje viac draslíka a vitamínov B1, B6, B2 cuketa obsahuje vitamíny B1, B2, B9, A, E, PP a železo.
Lekári odporúčajú konzumovať obe zeleniny na zabezpečenie normálneho fungovania kardiovaskulárneho systému a prevenciu srdcových chorôb.
A vláknina, ktorú majú, vyživuje črevnú mikroflóru a znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Je možné, že v skutočnosti je rozdiel medzi cuketou a cuketou len minimálny a môže byť len otázkou osobného vkusu, či uprednostníte chuť jednej pred druhou. Myslíte si, že je skutočne tak výrazný rozdiel medzi nimi?