Často sa stáva, že paradajky, jedna z najnenáročnejších plodín, z nejakého dôvodu tvrdošijne odmietajú vytvárať červené plody..
Nedozrievajú, prekliati.Možno je na vine počasie: potrebujete slnko a teplo, žiadne zmeny teploty.A to počas celej sezóny..
Existuje niekoľko možností, ako môžete urýchliť proces dozrievania paradajok.
Jeden z nich je mimoriadne zaujímavý.Zahŕňa použitie špendlíka.
Tí záhradníci, ktorí už túto metódu praktizovali, hovoria: každú paradajku v blízkosti stonky by ste mali opatrne prepichnúť špendlíkom.
Postup podľa nich urýchľuje dozrievanie paradajok o deväť až desať dní.
Mimochodom, vôbec nie je potrebné čakať, kým paradajky na kríkoch sčervenajú.
Všimli ste si, že plody zbeleli? Pokojne ich vyberte a vložte do škatúľ na uskladnenie.
Tie dáme na tmavé a chladné miesto, kde nám paradajky dozrievajú samé.
Predtým sme vám povedali, z ktorých postelí je potrebné odstrániť kôpor.
Skvelý tip! Avšak, je tu aj iná možnosť – skontrolovať, či sú plody skutočne zrele, keďže paradajky nie vždy červenajú na strome. Možno by ste mali skúsiť nechať ich vyzrieť prirodzene a pozorne sledovať ich stav. Ďakujem za zaujímavý návod!