Ak hľadáte rýchle a chutné nápady na večeru, tieto dva jednoduché recepty sú ideálnou voľbou.Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom vás potešia svojou šťavnatosťou a bohatou chuťou, zatiaľ čo zemiakové placky s paradajkami a parmezánom prinášajú chrumkavú lahodnosť, ktorá dokonale doplní hlavné jedlo.Oba pokrmy sú ľahké na prípravu a zaručene uspokoja celú rodinu!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
1.Zapečené kuracie prsia s paradajkami a syrom
Čo budeme potrebovať:
Zmes:
Ostatné:
Ako budeme postupovať:.
1.Kuracie prsia si nakrájajte na kúsky a posypte soľou.
2.Pripravte zapekaciu misu, ktorú vymažte olivovým olejom a rozložte do nej osolené kuracie kúsky.
3. Zmes: Do misky rozklepnite vajcia, ktoré vyšľahajte, potom prilejte smotanu 10-15% a premiešajte.Dochuťte talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou, kurkumou a sušeným oreganom – premiešajte a nakoniec nasypte strúhaný parmezán.
4.Výslednou zmesou prelejte kuracie kúsky, naaranžujte kolieska paradajok a posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
5.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista a dochrumkava.
6.Po upečení ešte posypte strúhaným parmezánom a podávajte sláskou veľkou chuťou a nadšením.
2.Zemiakové placky s paradajkami a parmezánom
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Ostatné:
Ako budeme postupovať:.
1. Základ: Nastrúhané zemiaky preložte do misy a zalejte vodou.Opláchnite a vyžmýkajte z nich prebytočnú vodu.Potom rozklepnite vajcia, dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením – dobre stierkou premiešajte.
2.Následne do misy vsypte nakrájanú červenú cibuľu a prisypte múku – poriadne stierkou premiešajte.
3.Do panvice zohriatym olejom pomocou lyžice tvarujte placky, ktoré smažte na miernom ohni zobú strán dozlatista.Povrch placiek posypte strúhaným syrom, naaranžujte kolieska paradajok, ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou a znovu posypte strúhaným syrom.Dochuťte talianskymi bylinkami, červenou mletou paprikou, soľou a čiernym mletým čiernym korením.Prikryte pokrievkou a smažte 5-7 minút na miernom ohni dochrumkava.
4.Po smažení ich podávajte so zapečenou pochúťkou skuracími kúskami, ale hlavne sláskou a veľkou chuťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Tieto recepty mi znie skvelo, no domnievam sa, že použitie nabitých slovenských slov ako „štavnatosť“ a „bohatá chuť“ by mohlo viac podporiť jedinečnosť jedál a zlepšiť celkový dojem receptov. Možno by bolo zaujímavé doplniť popis o zdroji ingrediencií alebo o ich miestnom pôvode, čo by dalo receptom ešte väčšiu hodnotu a atraktivitu pre čitateľov.