HomeJedloV tvarohových koláčoch je táto „povinná“ prísada zbytočná; ak chcete zažiť skutočnú...

V tvarohových koláčoch je táto „povinná“ prísada zbytočná; ak chcete zažiť skutočnú chuť pokrmu, odstráňte ju.

Z čoho sa zvyčajne skladá základ pre tvarohové koláče? Aj neskúsení kuchári poznajú odpoveď na túto otázku.

Takže sa zvyčajne miešajú tieto produkty: tvaroh, vajcia, múka, cukor..

Julia Arkhipová, expertka na publikáciu siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárky, pekárky štvrtej triedy, však zdôrazňuje: na tomto zozname je niečo zbytočné.

Čo by sa nemalo pridávať do základu na tvarohové koláče

Vyskytol sa problém s vajcovou zložkou: robí zmes tekutejšou.

Ak chcete vrátiť cesto do normálnej konzistencie, musíte pridať veľa múky.

Vďaka tomu sú cheesecaky dosť hutné a zachovávajú si tvar, ktoré však nemajú výraznú tvarohovú chuť.

„Ukazuje sa, že do základu misky nemusíte pridávať vajcia? Ale ako potom zlepiť hmotu? – opýta sa asi nejeden gurmán.

Odpoveď je jednoduchá: nemali by ste úplne opustiť vajcovú zložku.Žĺtok je potrebný na spojenie komponentov.Nie je však potrebné pridávať bielkoviny: kvôli tomu sa v hmote objavuje prebytočná tekutina.

Ako pripraviť tvarohové koláče bez vaječných bielkov

Dobre, prišli sme na to, že bielkoviny v základe na tvarohové koláče sú zbytočné.

Aký by však mal byť pomer zložiek?

Pamätajte na nasledujúci pomer: na 600 gramov tvarohu by mali byť 2 žĺtky, 100 gramov múky a 100 gramov kryštálového cukru.

Absencia bielkovín a malé množstvo múky zaručí výrobu skutočných tvarohových koláčov – jemných, vzdušných, hladkých a neuveriteľne chutných.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ahoj! Ďakujem za zaujímavý článok. Súhlasím s tým, že odstránenie vaječných bielkovín z cesta na tvarohové koláče môže pomôcť dosiahnuť lepšiu konzistenciu. Avšak, osobne by som odstránenie všetkých vajec neodporúčala. Možno by sa dal nájsť kompromisný spôsob, ako znížiť ich vplyv na konzistenciu, ale zároveň si zachovať ich spojovaciu funkciu. Čo myslíte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?