Ak si myslíte, že lahodný koláč môžete uvariť iba v rúre, ste na omyle..
Tento typ chutného jedla možno pripraviť na sporáku.
Hovoríme o najjemnejšom banánovom koláči, ktorého recept zdieľala Julia Arkhipová, odborníčka v publikácii siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Recept na banánový koláč
Vezmite hlbokú nádobu a rozbite do nej jedno vajce.
Pridajte tam štipku soli a 80 gramov kryštálového cukru.
Je tiež vhodné použiť prísadu, ako je vanilkový cukor (1 lyžička.l.).
S obsahom nádoby dôkladne „narábajte“ metličkou.
Do výslednej zmesi pridajte mlieko (150 ml), múku (150 gramov), prášok do pečiva (1 lyžičku).l.) a slnečnicový olej (3 polievkové lyžice.l.).
Po opätovnom premiešaní dostanete cesto na budúci koláč.
Ďalej musíte pripraviť banány.Dva olúpané ovocie nakrájajte na plátky.
Výsledné kúsky položte na dno panvice, dobre namazanej maslom.
Predtým pripravený múkový základ nalejte na banánovú prísadu.
Položte nádobu na horák a zapnite posledný.
Koláč by mal byť varený na miernom ohni, zakrytý, pol hodiny.
Konečným výsledkom je lahodný dezert, ktorý je jemný a vzdušný.
Predtým bolo kulinárskym špecialistom povedané, ako správne používať sódu pri príprave palaciniek.
Aha, takže banánový koláč bez rúry? Zaujímavé! Ale čo keď by som chcela dať koláč do rúry pre lepší výsledok? Neviem, možno to skúsim aj na sporáku podľa tohto receptu, uvidíme. Recept znie jednoducho, a ja skôr uprednostňujem klasické spôsoby pečenia, ale prečo nie si to nejak vyskúšať nové. Ďakujem za tip!