Súhlaste s tým, že starodávne recepty vždy vzbudzujú záujem, pretože sú overené časom a skúsenosťami mnohých generácií..
V každom prípade je to názor expertky publikácie siete BelNovosti, kuchárky Julie Arkhipovej, ktorá hovorila o jednej z nich, ktorá zahŕňa používanie ražného chleba..
V tomto článku nájdete zoznam potrebných ingrediencií, ako aj podrobné pokyny na prípravu produktu.
Takže budete potrebovať:
Najprv začnite sušiť kúsky ražného chleba.Toto by sa malo robiť na oboch stranách, kým sa nevytvoria ľahké popáleniny.
Potom dajte vodu na oheň a počkajte, kým zovrie, potom pridajte soľ a premiešajte, aby ste urýchlili prípravu marinády.Odstráňte soľanku zo sporáka.
Teraz môžete urobiť uhorky, ale najprv položte vetvičky kôpru a cesnak na dno čistej trojlitrovej nádoby a až potom – uhorky.
Na vrch nádoby položte sušený ražný chlieb a zalejte horúcou soľankou.
Nádobu pevne uzavrite vekom a nechajte 2-3 dni marinovať pri izbovej teplote.
Keď uplynie určený čas, musíte presunúť nádobu s uhorkami do chladničky – vychladené uhorky budú mať ešte príjemnejšiu chuť.
Ako zodpovedná spotrebiteľka si kladem otázku, či je v dnešnej dobe súčasný spôsob konzervovania uhorkov naozaj návratom ku koreňom alebo skôr len romantizovaním minulosti. Navrhujem sa zamyslieť nad udržateľnými a modernými spôsobmi, ktoré by mohli byť lepšie pre životné prostredie a zdravie. Možno by bolo zaujímavé vedieť, či autorka článku uviedla aj alternatívne metódy pri príprave a skladovaní nakladaných uhorkov.