Ženy v domácnosti, neponáhľajte sa poslať zvyšnú úrodu baklažánu na kaviár a iné zimné zbery..
Výborný snack na každý deň pripravíte pomerne rýchlo a jednoducho..
Ako pripraviť baklažánovú nátierku nám prezradila odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Baklažány a papriky by sa mali piecť v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia.
2.Použijeme len hotové jadro a šupku vyhodíme.
3.Paradajky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a semien a dužinu rozdrvíme v mixéri.
4.Pripravené suroviny zmiešame, pridáme korenie a prelisovaný cesnak, nasekané bylinky a majonézu.
5.Premiešame, ochladíme a podávame.Dobrú chuť!
Odborníčka hovorí, že baklažán sa nedá skladovať v chladničke. Čo ak vyskúšame rôzne spôsoby konzervácie? Myslíte, že je to naozaj jediná možnosť?