Prinášame vám kuchársky umelecký zážitok, ktorý snúbi rozmanitosť chutí ľahkosťou prípravy.Naše zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov sú symfóniou chutí a vôní, ktorá vás prenesie do sveta delikátneho jedla.Chrumkavé baklažány a svieža náplň sa na vašom tanieri spoja v harmonickom tanci.Pripravte sa na zážitok, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vaše hladné bruško.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Zmes na potretie:
Náplň:
Na zdobenie a posypanie:
Ako budeme postupovať:.
1. Základ: Nakrájajte baklažány na hrubšie plátky cca 3-5 mm a nechajte ich chvíľu stranou.
2. Zmes na potretie: Do misky nalejte olivový olej, nasypte sušené oregano a prisypte soľ – poriadne premiešajte vidličkou.
3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom, pokladajte naň baklažány vedľa seba a potrite ich zobou strán pripravenou zmesou.
4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 ° C dozlatista.
5. Náplň: Do misy vložte nakrájané cherry paradajky a syr mozzarella.Dochuťte sušeným korením schilli papričkou, strúhankou a zelenými kaparmi – poriadne premiešajte a náplň je hotová!
6.Výslednú náplň naneste, rozotrite na zapečené baklažány a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava.
7.Na záver po upečení baklažány posypte strúhanou mozzarellou alebo parmezánom a podávajte ich sláskou veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Netvrdím, že recept nie je chutný, no možno by bolo zaujímavé pridať aj niečo viac exotické do náplne, aby sa zvýšila originalita. Čo si myslíte? Možno sa oplatí skúsiť nové kombinácie ingrediencií.