HomeReceptyPečené baklažány plnené lahodnou zmesou zelených kapár, mozzarelly a cherry paradajok

Pečené baklažány plnené lahodnou zmesou zelených kapár, mozzarelly a cherry paradajok

Prinášame vám kuchársky umelecký zážitok, ktorý snúbi rozmanitosť chutí ľahkosťou prípravy.Naše zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov sú symfóniou chutí a vôní, ktorá vás prenesie do sveta delikátneho jedla.Chrumkavé baklažány a svieža náplň sa na vašom tanieri spoja v harmonickom tanci.Pripravte sa na zážitok, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vaše hladné bruško.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 2 baklažány.
  • Zmes na potretie:

  • olivový olej – podľa potreby.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • Náplň:

  • 200 g cherry paradajky.
  • 125 g syr mozzarella.
  • sušené korenie schilli papričkou – podľa chuti.
  • 2 lyžice strúhanka.
  • 1 lyžica kapary.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • strúhaný syr mozzarella alebo parmezán.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Základ: Nakrájajte baklažány na hrubšie plátky cca 3-5 mm a nechajte ich chvíľu stranou.

    2. Zmes na potretie: Do misky nalejte olivový olej, nasypte sušené oregano a prisypte soľ – poriadne premiešajte vidličkou.

    3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom, pokladajte naň baklažány vedľa seba a potrite ich zobou strán pripravenou zmesou.

    4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 ° C dozlatista.

    5. Náplň: Do misy vložte nakrájané cherry paradajky a syr mozzarella.Dochuťte sušeným korením schilli papričkou, strúhankou a zelenými kaparmi – poriadne premiešajte a náplň je hotová!

    6.Výslednú náplň naneste, rozotrite na zapečené baklažány a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava.

    7.Na záver po upečení baklažány posypte strúhanou mozzarellou alebo parmezánom a podávajte ich sláskou veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře