Ak si chcete vychutnať varenú kukuricu, mali by ste k fáze výberu produktu pristupovať so všetkou zodpovednosťou..
O odporúčaniach pre výber správnej kukurice sa podelila odborníčka internetovej publikácie BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipová..
1.Kukuricu by ste mali kupovať výlučne na klase – túto požiadavku vysvetľuje skutočnosť, že po narezaní sa zrná stávajú škrobovitejšími a tvrdšími, pričom takýto prirodzený „obal“ zabraňuje starnutiu kukurice.
2.Ak chcete zistiť, do akej miery je kukurica zrelá, pozrite sa na jej stigmu, teda predok.
Ak je hnedá a suchá, znamená to, že na pulte je stará kukurica.Mladé plody majú zvyčajne žlté alebo zelené blizny, ktoré sú mierne vlhké a lepkavé na dotyk.
3.Vyberte si klasy, ktorých listy sú zelené a bez chýb.Ak už lístie vyschlo, kukurica s najväčšou pravdepodobnosťou už nie je mladá.
4.Venujte pozornosť tomu, koľko kukurice váži – ak porovnáte hmotnosť niekoľkých klasov približne rovnakej veľkosti, ten, ktorý váži viac ako zvyšok, bude najmladší, pretože zrná v ňom sú naplnené šťavou.
5.Kukuricu vyberajte podľa jej vzhľadu.Snažte sa neroztrhnúť prírodný obal – to spôsobí, že sa produkt pokazí oveľa rýchlejšie.
Možno by som mala radšej ísť do obchodu so svojím kukuričným inšpektorom, pretože táto výberová rutina je taká náročná! No ale aspoň sa naučím, ako si vybrať tú najlepšiu kukuricu.