Príprava chrumkavého baklažánu je veľmi jednoduchá..
Najskôr musí byť zelenina nakrájaná na plátky.A potom je potrebné každý výsledný kus ponoriť do surového vajca, prevalcovať v strúhanke a poslať na panvicu..
A je tu jedno malé tajomstvo, vďaka ktorému bude jedlo obzvlášť chutné.
Hovoríme o pridávaní syra a kurkumy do krekrov.
Yulia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti online publikácie Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, sa podelila o recept na zaujímavé jedlo.
Ako uvariť chrumkavé baklažány
Vezmite jeden baklažán a nakrájajte ho na plátky.
Hrúbka každého krúžku by mala byť približne 5 milimetrov.
Výsledné kúsky vložte do hlbokej nádoby, osoľte a naplňte vodou.
Kúsky baklažánu by mali sedieť v osolenej tekutine asi 20 minút.Tento postup je potrebný na odstránenie horkosti.
Kým sa kruhy namáčajú, pripravte si surové vajcia a krekry.
Do jednej nádoby rozbite dve vajcia a do druhej nasypte 100 gramov strúhanky, 50 gramov strúhaného syra a 1 lyžičku kurkumy.
Všetky pripravené kúsky baklažánu ponoríme do surového vajíčka a obalíme v strúhanke.V tejto forme je potrebné krúžky vyprážať na panvici dozlatista.
Výsledkom je chrumkavé jedlo, ktoré sa vyznačuje jasnou a veľmi príjemnou chuťou.
Veľmi pekný recept, no čo keď by ste skúsili pridať do krekrov ešte nejaké bylinky? Možno by to ešte zvýraznilo chuť jedla.