Mnoho ľudí verí, že kúpou drahej kávy bude nápoj automaticky vynikajúci a chutný..
To je však chybný názor..
Niekedy sa pre množstvo nedostatkov ukáže, že aj kvalitná káva je ďaleko od ideálu, poznamenáva šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka nášho časopisu na varenie a varenie.
Aké sú hlavné nedostatky?
Nákup kávy vo veľkých množstvách
Mnoho ľudí podľahne pokušeniu, pretože takýto nákup sa vždy javí ako ziskový.Avšak aj skladovanie vo vzduchotesnej nádobe zbaví kávu veľa jej arómy a hĺbky chuti.
Preto sa oplatí kupovať kávu v malých porciách.
Práca so zrnami v rezerve
Ak dávate prednosť obilninám, potom máte možnosť pripraviť si ten najlahodnejší a najkvalitnejší nápoj.S procedúrou by ste však mali začať až pred samotným varením kávy.
V opačnom prípade nebude nápoj chutný.
Vriacou vodou
Je dôležité si uvedomiť, že hlavným nepriateľom kávy je vriaca voda pri akejkoľvek metóde prípravy.Vriaca voda jednoducho „zabije“ chute a zníži intenzitu vône.
V článku je veľmi zaujímavé, ako sa poukazuje na dôležitosť malých porcií kávy pri nákupe a skladovaní. Avšak, či je skutočne pravda, že veľké množstvá kávy strácajú na chuti a aróme kvôli správnemu skladovaniu? Možno by bolo užitočné diskutovať aj o tom, aký vplyv má kvalita samotných zŕn na konečnú chuť nápoja.