Málokto vie, že ryža je jednou z najobľúbenejších príloh na svete: často sa pripravuje v rôznych častiach sveta..
Preto vo svetovej kulinárskej tradícii existuje veľa trikov a tajomstiev, ktoré pomôžu urobiť jedlo oveľa lepšie..
Napríklad zavedenie určitých komponentov počas procesu varenia obilnín môže mať významný vplyv na konečnú kvalitu pokrmu, hovorí kuchárka Julia Arkhipova z nášho časopisu.
Čo môžete pridať do panvice pri varení ryže?
Citrónová šťava
Predpokladá sa, že na výrazné ovplyvnenie kvality polievky stačí už len jedna lyžica citrusovej šťavy.Po prvé, citrónová šťava ovplyvňuje štruktúru ryže.
Takéto obilniny sa nikdy nezlepia.
V dôsledku toho budete podávať lahodnú drobivú prílohu.
čaj
Tu je situácia zaujímavejšia: čaj urobí ryžu nielen drobivú, ale aj chutnejšiu.Obzvlášť dobrý je jazmínový čaj.
Stačí vložiť pár vrecúšok nápoja priamo do panvice s ryžou.
Predtým sme hovorili o tom, čo určuje tvrdosť vyprážanej pečene.
Skvelý tip! Určite by som nikdy neprišla na to, že ryžu môžem variť s čajom a citrónovou šťavou… Možno by som mala skúsiť aj kávu a kakao, kto vie, čo ešte s týmto obilným zrnom vymyslia!