Pri príprave rezňov sa nikto zámerne nesnaží pripraviť suché jedlo..
Takéto kotlety nikoho nepotešia a je nepravdepodobné, že budú medzi členmi rodiny žiadané..
Jedlo však nevyjde len tak suché, pripomína kuchárka Julia Arkhipova z nášho magazínu.
Z akých dôvodov sa kotlety ukázali ako suché?
Šťavnaté mäso
Niektoré ženy v domácnosti veria, že na výrobu kotletiek môžete použiť najlacnejšie mäso s veľkým počtom žíl.Logika je jednoduchá: stačí mäso pomlieť čo najjemnejšie pomocou mlynčeka na mäso.
S takouto hlavnou zložkou však kotlety nikdy nebudú šťavnaté.
Diétne mäso bez prísad
Mnohí ľudia radi používajú diétne mäso ako základ a starajú sa o svoje zdravie.Takéto kotlety sa však takmer vždy ukážu ako suché.
Tretina celkového objemu by preto mala pochádzať z tučného mäsa.Ak nechcete kombinovať, musíte pridať kúsok strúhaného (predmrazeného) masla.
Výrobok je možné nahradiť bravčovou masťou.
Nie som si istá, či je na vine len výber mäsa. Moja mama vždy tvrdila, že tajomstvo šťavnatých kotletiek je aj vo správnom spôsobe prípravy a v kombinácii prísad. Možno by ste mohli skúsiť aj iné spôsoby prípravy a doplniť jedlá o zložky, ktoré pomôžu udržať mäso šťavnaté.