Pri príprave rezňov sa nikto zámerne nesnaží pripraviť suché jedlo..
Takéto kotlety nikoho nepotešia a je nepravdepodobné, že budú medzi členmi rodiny žiadané..
Jedlo však nevyjde len tak suché, pripomína kuchárka Julia Arkhipova z nášho magazínu.
Z akých dôvodov sa kotlety ukázali ako suché?
Šťavnaté mäso
Niektoré ženy v domácnosti veria, že na výrobu kotletiek môžete použiť najlacnejšie mäso s veľkým počtom žíl.Logika je jednoduchá: stačí mäso pomlieť čo najjemnejšie pomocou mlynčeka na mäso.
S takouto hlavnou zložkou však kotlety nikdy nebudú šťavnaté.
Diétne mäso bez prísad
Mnohí ľudia radi používajú diétne mäso ako základ a starajú sa o svoje zdravie.Takéto kotlety sa však takmer vždy ukážu ako suché.
Tretina celkového objemu by preto mala pochádzať z tučného mäsa.Ak nechcete kombinovať, musíte pridať kúsok strúhaného (predmrazeného) masla.
Výrobok je možné nahradiť bravčovou masťou.