Ako väčšina ľudí pripravuje instantnú kávu? Zaleje to vriacou vodou.
A márne.Odborníci dôrazne neodporúčajú robiť to.
Vysvetľujeme, prečo sa musíte vzdať zvyku zalievať instantnú kávu vriacou vodou.
Ako správne pripraviť instantnú kávu
Hlavným pravidlom je nepoužívať vriacu vodu, kazí chuť nápoja.
Teplota vody by mala byť 80-90 stupňov.Mimochodom, toto je často uvedené na obale.
Odborníci odporúčajú pripraviť instantnú kávu v dvoch fázach.Najprv nalejte kávu do šálky, pridajte horúcu vodu pomocou lyžice a premiešajte.
Potom pridajte potrebné množstvo nie veľmi horúcej vody do šálky.Lahodná káva je pripravená.
Je zaujímavé, že instantná káva nalievaná vriacou vodou by mala mať horšiu chuť, keďže teplota vody by mala byť nižšia. Aké osobné skúsenosti máte s touto metódou? Možno by ste skúsili variť kávu aj inak a porovnať chuťový rozdiel?