Je čas zamyslieť sa nad tým, aké chutné veci sa dajú vyrobiť z baklažánov.Existuje množstvo receptov, ktoré vám umožnia odhaliť chuť malých modrých..
Toto nie je najobyčajnejšie jedlo – baklažán s mletým mäsom..
Ako variť nám prezradila odborníčka nášho magazínu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky a poukladáme na plech.
2.Rastlinný olej zmiešame so soľou a korením, zeleninu omastíme a pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov Celzia 20 minút.
3.Nakrájajte a opečte cibuľu do zlatohneda, potom k nej pridajte mleté mäso a pripravte a pridajte nasekaný cesnak a paradajkovú omáčku.
4.Hotové plátky baklažánu ukladajte do zapekacej misy vo vrstvách striedavo s mletým mäsom.Poslednú vrstvu posypeme strúhaným syrom.
Pridajte vodu, paradajkovú omáčku, korenie a olej.Nechajte 20 minút variť v rúre predhriatej na 190 stupňov.Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, čo pridať do hrachovej polievky pre vôňu a chuť.
Je fajn, že sa snažíme inovovať klasické recepty, ale osobne by som skôr uprednostnil tradičný spôsob prípravy baklažánu. Možno by bolo viac vhodné skúsiť zohľadniť aktuálne stravovacie trendy, ako je vegánska strava, a ponúknuť alternatívu s viac rastlinnými zložkami. Čo myslíte?