HomeRastlinyPrečo paradajky nečervenajú: 3 najpravdepodobnejšie dôvody

Prečo paradajky nečervenajú: 3 najpravdepodobnejšie dôvody

Obyvatelia leta sa niekedy ocitnú v situácii, keď paradajky, ktoré s láskou pestujú, nechcú sčervenať, a má to viacero dôvodov..

Odporúčame vám zistiť, s čím to môže súvisieť.

Nevhodná teplota

Pre dozrievanie paradajok je najvhodnejšia stále teplá teplota v rozmedzí 18-29 stupňov so znamienkom plus.

Príliš vysoká (nad +32 stupňov) teplota poškodzuje plody, ktoré nedozrievajú správne a príliš nízka (+10-15 stupňov) spomaľuje proces dozrievania – v takýchto podmienkach plody nedokážu naplno odhaliť svoju chuť a farba.

Chyba s hnojivami

Paradajky potrebujú rovnováhu živín, aby dosiahli správnu farbu a správne dozrievanie.

Ak nie je dostatok dusíka a fosforu, paradajky zožltnú a zostanú nedozreté, zatiaľ čo príliš veľa hnojív môže viesť k nadmernému vegetatívnemu rastu paradajok, čo im bráni plne rozvinúť ich chuť a farbu.

Osvetlenie

Osvetlenie hrá dôležitú úlohu v procese dozrievania paradajok.

Paradajky vyžadujú určité množstvo slnečného svetla na spustenie fotosyntézy, ktorá produkuje cukry potrebné na vývoj a dozrievanie ovocia.Nedostatok svetla môže tento proces spomaliť alebo narušiť.

Optimálny čas na dozrievanie paradajok je aspoň 6-8 hodín priameho slnečného žiarenia denne.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

Nedávné komentáře