HomeReceptyZapečené baklažány s lososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Zapečené baklažány s lososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Ak hľadáte originálny a chutný pokrm, ktorý poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj oči, zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom sú tou správnou voľbou.Tento recept spája jemnú chuť baklažánov sbohatou náplňou zlososa a syra, ktorú dokonale dopĺňajú sladké paradajky a aromatický cesnak.Výsledkom je sýte a vyvážené jedlo, ktoré je ideálne ako na všedný deň, tak na slávnostné príležitosti.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 1 veľký baklažán.
  • soľ – podľa chuti.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • Náplň:

  • 150 g losos.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 1 paradajka.
  • 150 g mozzarella.
  • čerstvá bazalka – podľa chuti.
  • čerstvá mata – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • parmezán – podľa chuti.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • zelená jarná cibuľka.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Veľký baklažán uprostred nakrájajte na kocky, ale nie úplne bez toho, aby ste sa dotýkali okrajov.Potom ich posypte soľou a talianskymi bylinkami.Potom položte do panvice a pokvapkajte olivovým olejom.

    2.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista.

    3. Náplň: Do taniera vložte umytý a na kocky nakrájaný losos, pridajte prelisovaný cesnak, paradajka nakrájané na kocky a mozzarellu.Ďalej pridajte čerstvú bazalku a mätu.Dochuťte soľou, talianskymi bylinkami a strúhaným parmezánom – poriadne premiešajte.

    4.Po 20 minútach vyberte strúby panvicu zlialky a nožom v strede jemne urobte jamku, do ktorej rozložte pripravenú náplň a posypte strúhaným parmezánom alebo strúhanou mozzarellou.

    5.Pečte ďalších 10 minút pri 200 ° C do chrumkava.

    6.Zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkou, cesnakom, bazalkou a mätou podávajte sláskou, veľkou chuťou a potešením.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře