Sušené hríby sú výbornou prísadou do omáčok, polievok a iných jedál, ktoré im dodávajú nezabudnuteľnú vôňu..
Okrem toho, podľa expertky publikácie siete BelNovosti, kuchárky Julie Arkhipovej, na tento spôsob prípravy budete musieť vynaložiť minimálne úsilie.
Aké huby sa dajú sušiť?
Mladé a silné ošípané huby by sa mali poslať na sušenie.Ich čiapky by mali byť tvrdé a pery pod čiapkami by mali byť ľahké a husté.
A ešte jeden dôležitý bod: nesušte červivé huby.Pokúste sa zozbierať vzorky, ktoré nie sú poškodené červami, alebo aspoň odstráňte všetky červivé oblasti.
Ako pripraviť bielka na sušenie
Nie je potrebné umývať huby – jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať veľké huby na kúsky.Ak má huba veľkosť vášho prsta, rozdeľte ju na klobúčik a stonku a ak je ešte väčšia, môžete ju nakrájať na štvrtiny.
Aký je najlepší spôsob sušenia hríbov?
Najlepším spôsobom je sušiť ju prirodzene na čerstvom vzduchu.prečo? Odpoveď je v zložení: v takto sušených hubách zostáva vitamín D.
Aby ste to dosiahli, huby by mali byť navlečené na šnúre a ponechané vonku v horúcom dni – nie na otvorenom slnku, ale v tieni.
Nie som si istá, či je naozaj najlepší spôsob sušenia hríbov prirodzene na čerstvom vzduchu. Čo ak sa niektoré škodlivé baktérie alebo huby usadia na nich vonku? Možno by bolo lepšie použiť kontrolované sušiarne, aby sme si boli istí bezpečnosťou.