Pokiaľ ide o červené mäso, jednou z najobľúbenejších možností je bravčové mäso..
Je lacnejší ako iné odrody a má tiež množstvo výhod..
Vždy je však dôležité pamätať na to, že bravčové mäso má špecifickú chuť a vôňu, ktorú treba neutralizovať správnou marinádou, hovorí pre náš časopis kuchárka Julia Arkhipová, odborníčka v oblasti varenia.
Nedávno sa stali populárnymi „elitné“ recepty na marinádu, vďaka ktorým je jedlo oveľa drahšie.Existuje však jednoduchý a cenovo dostupný recept, ktorý vám umožní uvariť chutné bravčové mäso.
O akej marináde hovoríme?
Zoznam zložiek
– dve veľké lyžice domácej majonézy;
– 3-4 strúčiky cesnaku;
– pol lyžice čierneho korenia a papriky;
– soľ podľa vlastného uváženia.
Proces varenia
Stojí za zmienku, že tieto zložky stačia na pol kilogramu bravčového mäsa.Ak je mäsa viac, potom jednoducho upravte recept.
Mäso sa musí umyť, vysušiť a rozdeliť na kúsky.Výrobok ošetrujeme zmesou soli, papriky a korenia.
Potom nakrájajte cesnak a zmiešajte ho s majonézou.Naneste marinádu na kúsky bravčového mäsa.Táto marináda bude fungovať doslova za pol hodiny.
Myslíte si, že použitie majonézy a cesnaku je skutočne najlepšou voľbou pre marinádu k bravčovému mäsu?
Možno by ste mohli zvážiť aj alternatívne ingrediencie s viac zdravým prístupom k príprave jedál.