Určite mnohí počuli odporúčanie, že pohánka by sa mala pred varením vyprážať..
Niektorí teraz toto odporúčanie pravidelne dodržiavajú.
Iné ženy v domácnosti sa k nej správajú skepticky a považujú to za stratu času, z ktorej nie je žiadny praktický úžitok.
Šéfkuchárka Julia Arkhipova, odborníčka v našom magazíne v oblasti varenia, sa rozhodla pozrieť na situáciu s týmto naliehavým problémom.
Musím pred varením smažiť pohánku?
Voľba, samozrejme, vždy zostane na hostiteľke, ale skúsení kuchári odporúčajú tráviť čas týmto procesom.Tento spôsob prípravy pohánky robí prílohu oveľa chutnejšou.
Pečená pohánka má zvláštnu vôňu a chuť.Jeho textúra sa tiež výrazne zlepšuje.
Postup musí byť vykonaný správne.Najprv budete musieť cereálie umyť a vysušiť, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.Potom vezmite panvicu a zohrejte ju.
Nie je potrebné pridávať žiadny olej.
Rozložte vrstvu pohánky (rovnomerne) a smažte niekoľko minút.V tomto bode je dôležité cereálie neustále miešať.
Jej článok poskytuje zaujímavý pohľad na prípravu pohánky, ale osobne si myslím, že smaženie pred varením môže byť zbytočné a pridaním iných prvkov by sa mohol dosiahnuť rovnaký efekt. Možno by bolo dobré uvažovať aj o alternatívnych spôsoboch prípravy, aby sa zachoval čas a energie.