Mnohí kuchári robia vážnu chybu pri varení mäsa vo francúzštine..
Nakrájali zemiaky na plátky..
Túto možnosť prípravy zeleniny na zahrnutie do obľúbeného jedla možno len ťažko nazvať správnou.
Nightshade treba rozdrviť inak.V tomto prípade bude jedlo oveľa chutnejšie.
Odborníčka publikácie siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Arkhipová preto radí nekrájať zemiaky na mäso vo francúzštine, ale strúhať.
V čom sú strúhané zemiaky lepšie ako sekané?
Odpoveď na túto otázku je veľmi jednoduchá: počas pečenia takáto zelenina oveľa lepšie absorbuje tekutiny, ktoré sa pri pečení uvoľňujú z iných surovín.
Takže strúhané zemiaky „odstraňujú“ šťavu z mäsa a cibule.Okrem toho je zelenina dokonale nasiaknutá majonézou.
Výsledkom je, že jedlo je oveľa chutnejšie.
Takže nabudúce urobte toto: nakrájajte zemiaky nie nožom, ale strúhadlom.
Výslednú „slamu“ vložte do pekáča.A potom rozložte ďalšie vrstvy: majonéza, cibuľa, mäso, syr.
Predtým sa odborník podelil o recept na lahodné francúzske kotlety.
Nemyslíte si, že správny spôsob prípravy jedla je skôr vecou osobného vkusu a preferencií? Aj keď zdôrazňujete výhody strúhaných zemiakov, niektorí sa možno práve tešia z rúrkovitých kúskov zemiakov, ktoré vytvárajú iný typ chuti. Možno by bolo zaujímavé ponúknuť obidve možnosti prípravy a nechať každého vybrať si podľa vlastného vkusu.