HomeReceptyTvarohové koláče s lesnými plodmi: Jednoduchý recept na neodolateľný dezert

Tvarohové koláče s lesnými plodmi: Jednoduchý recept na neodolateľný dezert

Pokiaľ milujete dezerty, ktoré sú ľahké na prípravu a zároveň ohromujúcou chuťou, tieto tvarohové koláče slesnými plodmi sú presne pre vás.Pripravte si tento neodolateľný dezert behom chvíľky a užite si kombináciu jemného tvarohu a sviežeho ovocia.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Tvarohové koláče slesnými plodmi

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 220 g tvaroh.
  • 1 vajce + 1 vaječný bielok.
  • štipka soli + štipka vanilky.
  • 1 lyžica cukru.
  • 1 lyžica rastlinný olej.
  • 130 g múka.
  • 1 lyžica prášok do pečiva.
  • Náplň:

  • 140 g tvaroh.
  • 1 lyžica cukru.
  • 1 žĺtok.
  • krupicová múka alebo kukuričný škrob (voliteľné) – podľa potreby.
  • Ostatné:

  • ľubovoľné lesné plody (čerstvé, mrazené) – podľa chuti.
  • práškový cukor – na záverečné posypanie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Cesto: Do misy vložte tvaroh, rozklepnite vajcia, vlejte vaječný bielok, pridajte štipku soli, štipku vanilky, prisypte cukor a prilejte rastlinný olej – premiešajte vidličkou.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte múku a prášok do pečiva – premiešajte vidličkou a vypracujte cesto ručne do tvaru gule.Prikryte misu fóliou a uložte na 15 minút do chladničky.

    2. Náplň: Do malej misky vložte tvaroh, nasypte cukor a vlejte žĺtok – premiešajte vidličkou.Pokiaľ by bola tvarohová náplň veľmi jemná, prisypte krupicovú múku alebo kukuričný škrob.

    3.Výsledné cesto vyberte chladničky a položte ho na čistú plochu vysypanú múkou.Cesto rozdeľte na 6 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujte malé gule.

    4.Následne ich položte na plech vyložený pergamenom úhľadne vedľa seba medzerou medzi nimi a dňom pohára urobte jamku.

    5.Potom pomocou lyžicou ich naplňte tvarohovou náplňou a ozdobte ľubovoľnými lesnými plodmi (čerstvé, mrazené).

    6.Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút pri 180 ° C dozlatista.

    7.Po upečení ich posypte preosiatym práškovým cukrom a podávajte ich sláskou, veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Aha, ďalší „neodolateľný“ dezert, ktorý vyžaduje polovicu kuchyne a hodinu prípravy. No jasné, určite behom chvíľky. Ale aspoň viem, čo robiť celé popoludnie!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?