Prinášame vám skvelý recept na zapečené kapustové kolieska sčervenou cibuľou, mletým mäsom a jogurtovo-paradajkovou zmesou podávané sokurkovo-mrkvovým šalátom, ktorý okamžite očarí vaše chuťové bunky.Táto zdravá a ľahká pochúťka v kombinácii so všetkými ingredienciami zaručí skvelý gastronomický zážitok.Pripravte si tento chutný pokrm ľahko a rýchlo a vychutnajte si chuť zeleniny a mletého mäsa naplno!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Zapečené kapustové kolieska s červenou cibuľou, mletým mäsom a jogurtovo-paradajkovou zmesou podávané sokurkovo-mrkvovým šalátom
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Zmes mletého mäsa:
Zmes na potretie:
Šalát:
Ako budeme postupovať:
1. Základ: Bielu kapustu nakrájajte na hrubšie kolieska a položte ich na plech vyložený pergamenom.Kapustu posypte čiernym mletým čiernym korením, soľou a rozložte kolieska červenej cibule.
2. Zmes mletého mäsa: Do misy vložte mleté mäso a vsypte nakrájanú zelenú cibuľku.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, provensálskymi bylinkami, červenou mletou paprikou, muškátovým orieškom a prelisovaným cesnakom – dobre rukou premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
3.Následne pomocou rúk zo zmesi vytvarujte guličky, ktoré položte na fóliu.Prikryte ich a pomocou šťuchadla na zemiaky vytvorte placky, na ktoré rozprestrite nastrúhanú cuketu.
4. Zmes na potretie: Do inej misky dajte biely jogurt, vsypte nakrájanú zelenú cibuľku, nasekaný čerstvý kôpor a vmiešajte paradajkový pretlak – dobre premiešajte.
5.Výslednú zmes pomocou lyžice naneste na kolieska kapusty, pekne rozotrite a uhlaďte.
6.Pečte v predhriatej rúre 35 minút pri 180 ° C do chrumkava.
7. Šalát: Do šalátovej misy vložte nakrájané šalátové uhorky na hrubšie prúžky, pridajte nastrúhanú mrkvu, nakrájanú zelenú cibuľku a cesnak.
8.Do panvice zohriatym olejom nasypte červenú mletú papriku a chilli vločky – premiešajte a varte 5 minút na miernom ohni.Získanou zmesou prelejte zeleninu v mise, ktorú ešte dochuťte vínnym octom, sójovou omáčkou a soľou – poriadne premiešajte a šalát je hotový!
9.Zapečené kapustové kolieska s červenou cibuľou, mletým mäsom a jogurtovo-paradajkovou zmesou podávajte s čerstvým uhorkovo-mrkvovým šalátom, ale hlavne sláskou a skvelou chuťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Veľkému fanúšikovi receptov, ako sa ti páči táto variácia? Možno by si doplnil chuťovú skladbu o niečo pikantné alebo viac kyslé. Ak máš rád experimentovanie v kuchyni, skús pridať trochu cesnaku do jogurtovej zmesi, mohlo by to celý pokrm ešte o niečo oživiť a zvýrazniť chutí.