HomeReceptyLahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou voľbou.Navyše je jeho príprava jednoduchá a výsledok rozhodne stojí za to.Poďme si tento lahodný pokrm pripraviť spolu!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Čo budeme potrebovať:

  • Zemiaky 1kg.
  • Šunka 200 g.
  • Plátkový syr 200 g.
  • Strúhaný syr 200 g.
  • Tekutá smotana 200 ml.
  • Vajcia 2 ks.
  • Soľ a mleté ​​korenie.
  • Olej na vyprážanie 200 ml.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Umyte a olúpte 1kg zemiakov.

    2.Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou približne 0,5 cm.

    3.Vymažte plátky zemiakov niekoľko minút zobú strán, kým nechytia zlatistú kôrku.

    4.Osmažené zemiaky nechajte odkvapkať na kuchynských obrúskoch.

    5.Do žiaruvzdornej misky (20 x 25 cm) položte rovnomernú vrstvu osmažených plátkov zemiakov.

    6.Na ne rovnomerne položte 100 g plátkového syra.

    7.Na syr položte 100 g šunky nakrájanej na plátky.

    8.Postup zopakujte ďalšou vrstvou zemiakov, šunky a syra.

    9.Poslednou vrstvou budú zemiakové plátky.

    10.V miske zmiešajte 2 vajcia, 200 g strúhaného syra, 200 g smotany, soľ a mleté ​​korenie.

    11.Lyžicou alebo metličkou dobre premiešajte.

    12.Zmes rovnomerne nalejte na zemiaky v pekáči.

    13.Povrch uhlaďte lyžicou.

    14.Pečte v rúre 30 minút pri 170 stupňoch Celzia.

    15.Nakrájajte a podávajte teplé.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře