HomeReceptyLahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou voľbou.Navyše je jeho príprava jednoduchá a výsledok rozhodne stojí za to.Poďme si tento lahodný pokrm pripraviť spolu!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Čo budeme potrebovať:

  • Zemiaky 1kg.
  • Šunka 200 g.
  • Plátkový syr 200 g.
  • Strúhaný syr 200 g.
  • Tekutá smotana 200 ml.
  • Vajcia 2 ks.
  • Soľ a mleté ​​korenie.
  • Olej na vyprážanie 200 ml.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Umyte a olúpte 1kg zemiakov.

    2.Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou približne 0,5 cm.

    3.Vymažte plátky zemiakov niekoľko minút zobú strán, kým nechytia zlatistú kôrku.

    4.Osmažené zemiaky nechajte odkvapkať na kuchynských obrúskoch.

    5.Do žiaruvzdornej misky (20 x 25 cm) položte rovnomernú vrstvu osmažených plátkov zemiakov.

    6.Na ne rovnomerne položte 100 g plátkového syra.

    7.Na syr položte 100 g šunky nakrájanej na plátky.

    8.Postup zopakujte ďalšou vrstvou zemiakov, šunky a syra.

    9.Poslednou vrstvou budú zemiakové plátky.

    10.V miske zmiešajte 2 vajcia, 200 g strúhaného syra, 200 g smotany, soľ a mleté ​​korenie.

    11.Lyžicou alebo metličkou dobre premiešajte.

    12.Zmes rovnomerne nalejte na zemiaky v pekáči.

    13.Povrch uhlaďte lyžicou.

    14.Pečte v rúre 30 minút pri 170 stupňoch Celzia.

    15.Nakrájajte a podávajte teplé.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Je to skvelý recept, ale čo keď by sme skúsili zvýšiť množstvo zeleniny v jedle? Myslíte, že by sa dalo pridať nejaké ďalšie ingrediencie, aby bol pokrm ešte zdravší?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?