Ak hľadáte dezert, ktorý je osviežujúci, ľahký a plný ovocnej chuti, tento ovocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone je tou pravou voľbou.Tento dezert je ideálny na letné dni alebo ako sladká bodka po výdatnom jedle.Navyše jeho príprava je jednoduchá, a napriek tomu výsledok ohromí každého pri stole.Pripravte si tento lahodný dezert a vychutnajte si každý kúsok!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Ovocný piškótový dezert s jahodovým krémom a mascarpone
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencie na zdobenie:
Ako budeme postupovať:
1.Očistite a umyte 750 g čerstvých jahôd a 150 g malín.
2.Odstráňte stopky a špičky jahôd.Potom jahody rozštvrťte.Špičky jahôd si ponechajte na ozdobu.
3.Špičky jahôd si ponechajte na ozdobu.
4.Varte na miernom ohni po dobu 30 minút, často miešajte.
5.Po dokončení nechajte úplne vychladnúť na izbovú teplotu.
6.Vo veľkej mise vyšľahajte 200 ml smotany na šľahanie do peny.
7.Pridajte 100 g práškového cukru a šľahajte na vysokú rýchlosť, kým smotana nestuhne.
8.Pridajte 750 g studeného mascarpone chladničky a šľahajte 2-3 minúty, kým sa zmes nespojí.
9.Postupne pridávajte vychladnutú jahodovú zmes a zapracujte ju pomocou stierky, kým sa dobre nespoja.
10.Zmes uložte minimálne na 30 minút do chladničky.
11.Pripravte si 400 g piškótov a 300 ml sirupu zananasového kompótu.
12.Piškóty postupne namáčajte do ananásového sirupu.
13.Piškóty naskladajte do formy sodnímateľnými okrajmi vyloženými papierom na pečenie (rozmery formy 22&35 cm) a vytvorte rovnomernú vrstvu.
14.Na piškóty rozotrite polovicu jahodového krému.
15.Vytvorte rovnomernú vrstvu a na ňu položte druhú vrstvu piškótov namočených vananasovom sirupe.
16.Rovnomerne rozotrite druhú vrstvu krému.
17.Ozdobte špičkami jahôd, malinami a čučoriedkami.
18.Dezert nechajte cez noc chladničku.Potom formu vyberte, odstráňte papier zokrajov a nakrájajte podľa potreby.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
Aha, takže ak hľadám osviežujúci dezert s jahodovým krémom, mám ísť stavať polovicu svojej kuchyne, čo? To je fakt „jednoduchá príprava.“ Možno sa mi oplatí radšej objednať niečo z cukrárne.