Ak hľadáte rýchly a osviežujúci dezert, ktorý je hotový behom pár minút, bleskový ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom je presne to pravé.Tento jednoduchý recept vás prekvapí svojou lahodnou kombináciou.Ideálna ako ľahká sladká bodka po večeri alebo osviežujúca desiata počas dňa.S týmto dezertom, ktorý pripravíte iba za 5 minút, si môžete vychutnať sladkú dobrotu bez dlhého státia pri sporáku.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:
1.Do misy vložte ananás zbavený šťavy – rozmixujte ručným mixérom dohladka.Ďalej pridajte biely jogurt a kondenzované mlieko – poriadne premiešajte a získate hladkú zmes krému.
2.Do menšieho hrnca nalejte ananásovú šťavu a nasypte agar-agar, ale želatína je lepšia – premiešajte a za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým zmes privediete kvaru a potom ešte 1 minútu varte.
3.Získanú zmes jemne vmiešajte do hladkej zmesi krému – poriadne premiešajte a ručným mixérom vyšľahajte.
4.Výsledný krém nalejte do obdĺžnikovej misy, pekne rozotrite a uhlaďte.
5.Na záver krém ozdobte kolieskami ananásu a uložte na 5 hodín do chladničky na stuhnutie.
6.Bleskový ananásový dezert s bielym jogurtom a kondenzovaným mliekom podávajte sláskou a skvelou chuťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Ahoj, čítala som tento článok a musím povedať, že recept na bleskový ananásový dezert znie skvelo!
No osobne by som doplnila viac informácií o nutričnej hodnote jednotlivých ingrediencií.
Nezdá sa ti, že by to mohlo byť užitočné pre tých, čo dbajú na svoje stravovanie?
Možno by to dalo čitateľom ešte viac možností, ako prispôsobiť si tento dezert ich preferenciám.
Ďakujem za skvelý recept, ale mohol by byť ešte bohatší na detaily. 🙂