HomeRadyRobíte to s jablkom predtým, ako ho zjete?

Robíte to s jablkom predtým, ako ho zjete?

Jablká sú dostupné počas celého roka, preto v našej ponuke zaujímajú osobitné miesto.Existuje dôvod, prečo patria medzi najzdravšie ovocie na svete, no ak chceme naplno využiť ich výhody, musíme si uvedomiť jednu vec.
Sú jablká zdravé?
Odborníčka vyzýva ľudí, aby jablká nešúpali, pripomína, že šupka je najzdravšia časť ovocia.
– Keď ošúpete jablko, vyhodíte draslík, vitamín C či betakarotén.Samozrejme, aj samotné jablko ich obsahuje, ale menej.Pri čistení pleti vyhodíte aj vlákna, ktoré vás zapĺňajú.Kôra je pokladnicou antioxidantov, ktoré chránia bunky pred dehydratáciou, vysvetľuje dr.Zaujímavosťou je, že červená šupka obsahuje 2,5-krát viac antioxidantov ako dužina.
Mnoho ľudí sa bojí jesť ovocie alebo zeleninu aj so šupkou kvôli rezíduám pesticídov, ktoré sa na nich nachádzajú.Lekár pripúšťa, že šupky sú nimi kontaminované, no väčšina ovocia dostupného v obchodoch normy neprekračuje.Dôkladné umytie ovocia navyše zníži množstvo zvyškov pesticídov takmer o polovicu.
Ako správne umývať ovocie, aby ste sa zbavili pesticídov?
Umývanie ovocia v dvoch fázach, najprv v kyslom a potom v alkalickom kúpeli, zbaví pokožku nečistôt, baktérií a zvyškov pesticídov.Plody treba najskôr namočiť do kyslej vody, teda s pridaním jablčného octu alebo kyseliny citrónovej.Z pokožky sa tak zbavíte baktérií.
Potom by mali byť plody v alkalickom roztoku, teda vo vode so sódou bikarbónou.Na liter vody stačia dve čajové lyžičky sódy bikarbóny.Plody by mali byť v tomto roztoku 15 minút.Tento jednoduchý trik odstráni zo šupky všetky zvyšné pesticídy a konzervačné látky.Samozrejme, potom treba ovocie umyť pod tečúcou vodou.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

Nedávné komentáře