Pre milovníkov kuracieho mäsa máme skvelý tip na rýchlu a chutnú večeru.Vďaka kyslej smotane zostáva mäso neuveriteľne jemné a šťavnaté, zatiaľ čo ďalšie ingrediencie ako slanina, paprika a syr jeho chuť dokonale dopĺňajú.Ide o výborný recept z jedného plechu, ktorý je ideálny pre celú rodinu.
Čo budeme potrebovať:
Postup:
1) Príprava mäsa: Kuracie mäso zľahka rozklepeme, osolíme a okoreníme.
2) Obloha: Papriky nakrájame na plátky a cibuľu na kolieska.
3) Skladanie na plech: Mäso preložíme na plech vymastený olejom.Každý kúsok potrieme horčicou, pridáme plátok slaniny, papriku, ostrú papriku (ak používame), cibuľu a šunku.Všetko potrieme kyslou smotanou.
4) Pečenie: Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov C približne 40 minút.Približne 15-20 minút pred koncom pečenia posypeme kuracie rezne strúhaným syrom, aby sa rozpustil a vytvoril krásnu zlatistú krustu.
Kapustový šalát smrkvou a cesnakom: Skvele doplní akékoľvek jedlo.
Tento recept je skvelým spôsobom, ako pripraviť kuracie mäso netradične a veľmi chutne.Kyslá smotana dodá mäsu nielen vlhkosť, ale aj bohatú krémovú chuť, zatiaľ čo kombinácia zeleniny a syra prináša skvelú harmóniu chutí.
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že tento recept sa stane obľúbeným jedlom vašej rodiny!
Je skvelé vidieť, ako sa recept s kyslou smotanou stáva stále populárnejším. Avšak, nesúhlasím s množstvom slanej prílohy, možno by bolo zaujímavé skúsiť ľahšiu alternatívu ako doplnok k mäsu?