HomeVajcia7 tipov, ako najrýchlejšie olúpať vajíčko

7 tipov, ako najrýchlejšie olúpať vajíčko

A hoci varenie vajíčok vyzerá na prvý pohľad jednoducho, pretože potrebujeme viac než len vajce a vodu a trochu času, existujú cenné rady, ktoré nám pomôžu ľahko dosiahnuť dokonale ošúpané vajcia uvarené na tvrdo, bez toho, aby sme museli polovicu odobrať bielkovej hmoty.
Preto je dôležité mať na pamäti, že úspech nie je len o tom, ako ošúpete vajíčka, ale aj o tom, ako ošúpete vajíčka, a to zahŕňa aj varenie a skladovanie vajíčok.
1.Nepoužívajte super čerstvé vajcia
Čerstvé vajcia sú ideálne pre praženicu, fritáty a koláče, zatiaľ čo pre vajcia na tvrdo je lepšie použiť vajcia staré niekoľko dní.Odporúča sa, aby vajcia mali izbovú teplotu, no existujú aj tvrdenia, že to nie je rozhodujúce, či sa vajíčko pri varení nerozbije.
2.Vajcia sa pridávajú do vriacej, nie studenej vody
Takto uvarené vajcia sa šúpu ľahšie ako tie, ktoré boli pridané do studenej vody.Ale keď hovoríme, že vajcia sú pridané, myslíme tým radu robiť to jemne a s pomocou lyžice alebo sieťky, nikdy nedávať vajíčko do misky ručne.
3.Vajcia sa varia v jednom rade
Ide o dôležitý tip, aby sa pri varení nerozpadli.
4.Čas varenia je dôležitý
Preto je dôležité nastaviť časovač.Na tvrdo uvarené vajcia s mäkkým žĺtkom stačí 7 minút a na tvrdo uvarené 10 minút.Keď sú vajíčka väčšie, pridajte pár minút.
5.Tajomstvo úspešného lúpania vajíčok sa skrýva v ľadovom kúpeli
Pripravíme si misku s ľadovou vodou a vajíčka z misky, v ktorej sa varili, preložíme do misky s ľadovou vodou.Nechajte ich úplne vychladnúť alebo aspoň 2 až 3 minúty.
6.Vajcia, još mierne teplé, ošúpte pod tečúcou vodou
To pomáha, keď ošúpete vajcia, aby ste našli vzduchový priestor pod škrupinou na oddelenie väčšiny škrupiny bez prasknutia povrchu.
7.Vajcia, ktoré neplánujete použiť, nechajte ihneď neolúpané
Dokonca ich môžete skladovať v chladničke až týždeň.
Zdroj: skuhaj.hr.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ak s Vami môžem nesúhlasiť, tak je to s bodom č. 1 ohľadom použitia super čerstvých vajec. Osobne som sa naučila, že staršie vajcia majú jednoduchšie ošúpanie, takže by som skúsila aj tú možnosť, napriek odporúčaniam pre vajcia staré len niekoľko dní. Ďakujem za cenné rady!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?