Nezáleží na tom, či je to prvé ráno alebo po obede, dobrá káva je vždy vítaná, hovorí gastro.hr.
Horúce, voňavé a také jednoduché, niekedy je to presne to, čo nás dostane z postele a dodá nám silu dokončiť pracovný deň.Ak vás však niekedy omrzia jednoduché chute, ktoré káva dáva, siahnite po trochu iných.Len lyžička vášho obľúbeného korenia z neho môže urobiť skvelý nápoj aj pre tých, ktorí nie sú veľkými fanúšikmi.
Zabudnite na cukor a okorente si kávu medom.Dodá mu jemnú, no nápadnú vôňu, s ktorou sa len ťažko rozlúčite.Med by baš by sa mohol stať vaš stály spojenec v ranných radovánkach s teplou šalicou.
Kokosový olej sa stal populárnym nepredstaviteľnou rýchlosťou.V poslednej dobe sa pridáva do celého radu jedál a ak si do kávy pridáte len jednu lyžičku, získate bohatú chuť, ktorá za každým dúškom zanechá jemné kokosové arómy.
Je samozrejmé, že čokoláda je skvelým doplnkom každého jedla a nápoja.
Tento trik ste už určite vyskúšali sami, no stojí za zmienku.Vložte kocku čokolády do šálky kávy, nechajte ju roztopiť a oslaďte si deň tým najlepším možným spôsobom.V prípade, že je pre vás čokoláda stále príliš sladká, pretože máte radi kávu silnú a horkú, skvelým doplnkom bude kakaový prášok.Zmiešajte polovicu čajovej lyžičky v šálke kávy a môžete pridať aj štipku škorice.
Už pri mletí kávy môžete použiť škoricu, aníz alebo klinčeky.Vložte ich do mlynčeka so zrniečkami a vychutnajte si nádherné bohaté arómy, ktoré zaplnia vašu kuchyňu.Plnšiu chuť kávy, ani viac, ani menej, dosiahnete pridaním masla.Vaša káva navyše získa krémovejšiu textúru a stane sa viac atraktívnejšie, nápoje gastro.
Pridajte len malú kocku masla do horúcej kávy a sledujte, ako sa kúzlo rozvinie.
Obľúbený doplnok k zimným pôžitkom a vašej káve môže byť baš špeciálne.Ide, samozrejme, o zázvor.Nasekajte ju na menšie kúsky, a keď pustí dostatok chuti, jednoducho ju z kávy vyberte lyžičkou.
Citrónová alebo pomarančová kôra sú ideálnou ingredienciou v zime.Navyše, aromatické klementínky budú tiež skvelým doplnkom.Uistite sa, že používate miestne citrusové plody, ktoré neboli ošetrené, dobre ich umyte a nalejte na svoju úžasnú aromatickú kávu.
Extrakt z vanilky dodá vašej káve novú dávku elegancie.Skvelý trik, keď chcete zapôsobiť na hostí alebo si dopriať niečo iné a naozaj výnimočné.Len pár kvapiek vanilky vo vašej káve urobí zázraky!.
Posledným, no zďaleka najzaujímavejším prírastkom k prvej rannej káve bude – paprika.Použite ten obilný, vložte do mlynčeka na kávu a všetko spolu premeňte na jemný, čierny prášok čistého potešenia.Pozor na množstvá, aby paprika úplne neprebrala svojou pikantnosťou.
A je to, jednoduché, no úplne nové, iné a dokoncaš lahodnejší pôžitok z kávy môže začať!
Vždy som si myslela, že káva by mala chutiť ako káva, nie ako „vianočný sviečkový guláš“. Čokoláda a škoricové nápary idú radšej na dezerty, nie do šálky s ranným bledo-hnedým zázrakom.