HomeReceptyZapečené baklažány s lahodnou náplňou z cherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Zapečené baklažány s lahodnou náplňou z cherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Prinášame vám kuchársky umelecký zážitok, ktorý snúbi rozmanitosť chutí ľahkosťou prípravy.Naše zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov sú symfóniou chutí a vôní, ktorá vás prenesie do sveta delikátneho jedla.Chrumkavé baklažány a svieža náplň sa na vašom tanieri spoja v harmonickom tanci.Pripravte sa na zážitok, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vaše hladné bruško.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 2 baklažány.
  • Zmes na potretie:

  • olivový olej – podľa potreby.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • Náplň:

  • 200 g cherry paradajky.
  • 125 g syr mozzarella.
  • sušené korenie schilli papričkou – podľa chuti.
  • 2 lyžice strúhanka.
  • 1 lyžica kapary.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • strúhaný syr mozzarella alebo parmezán.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Základ: Nakrájajte baklažány na hrubšie plátky cca 3-5 mm a nechajte ich chvíľu stranou.

    2. Zmes na potretie: Do misky nalejte olivový olej, nasypte sušené oregano a prisypte soľ – poriadne premiešajte vidličkou.

    3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom, pokladajte naň baklažány vedľa seba a potrite ich zobou strán pripravenou zmesou.

    4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 ° C dozlatista.

    5. Náplň: Do misy vložte nakrájané cherry paradajky a syr mozzarella.Dochuťte sušeným korením schilli papričkou, strúhankou a zelenými kaparmi – poriadne premiešajte a náplň je hotová!

    6.Výslednú náplň naneste, rozotrite na zapečené baklažány a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava.

    7.Na záver po upečení baklažány posypte strúhanou mozzarellou alebo parmezánom a podávajte ich sláskou veľkou chuťou a radosťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Možno by bolo ešte zaujímavé obohatiť tento recept o niečo lokálne, napríklad pridať slovenské bylinky alebo tvaroh z miestneho farmára. Tým by sme podporili domácu produkciu aj naše tradičné chute. Čo myslíte?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?